Virüslerde antijenin kayma evrime delil mi?
Soru Detayı– Virüslerde antijenin kayma olayı evrime delil olur mu?
– Çünkü iki farklı virüs bir araya gelerek yeni bir virüs oluşturuyor. İnsan ve kuş gribinin birleşerek domuz gribini oluşturması gibi?
– Evrime neden olmazsa, neden olmaz?
Değerli kardeşimiz,
İddia edildiği gibi bir canlı türünden genetik yapısı farklılaşarak tamamen farklı bir canlı tipi meydana gelmiyor. Çünkü Allah canlıların genetik yapısını çok korunaklı yapmış ve sadece o canlı grubuna özel yaratmış.
Biyolojik olarak bu, mevcut biyoloji kanunlarında gözlenmiyor. Mesela farelerin teşkil ettiği bir gen havuzu var. Bu gen havuzu içinde fare temel tipi esas kalmak üzere birtakım değişiklikler oluyor. Buna varyasyon diyoruz.
Aynı durum insan için de geçerlidir.
İnsan gen havuzu içinde gen kombinasyonları ile genlerin etkileşim tarzına göre anne ve babaya kısmen benzemekle beraber, geçmişteki bütün neslinden gelen karakterlerin bir kombinasyonu sonucu pek çok karakter bakımından anne ve babadan farklı yapı ve karaktere sahip fertler ortaya çıkabiliyor.
Aslında böyle bir farklılık rahmettir, güzeldir. Yoksa fotokopi kağıdı gibi bütün insanlar birbirine benzese idi anne ile teyzeyi, baba ile amcayı nasıl birbirinden ayıracaktık?
İşte insanın simasına varıncaya kadar kendine has özellik olduğu gibi, bütün hayvanlarda da temelde birbirine benzemekle beraber gen havuzundaki kombinasyonlar sonucu her birisinin kendine özel ferdiyeti ve şahsiyeti vardır.
Bundandır ki, iki komşu bir inek veya koyun hakkında senindi, benimdi münakaşası yapmaz. Her bir koyunun kendine has hususiyetleri vardır.
Ama koyun temel tipi içinde görülen bu değişiklikler, bir başka canlı temel tipini verecek tarzda değişmiyor. Embriyo safhasında o canlının temel tipini değiştirecek tarzda genetik yapıya müdahale olduğu zaman da o canlı daha embriyo safhasında ölüyor.
Evrimciler, bir popülasyonun teşkil ettiği gen havuzunda görülen bu varyasyonlardan hareket ederek bu değişmenin yeni temel canlı tipini zamanla vereceği şeklinde hayali bir senaryo çiziyorlar.
Allah isterse bir canlı temel tipinden bir başkasını yaratamaz mı? Yaratabilir. Bu bir ihtimaldir. Ama şu an görünürde Allah’ın böyle bir kanunu yoktur. Olmayan bir şeyi zamana havale ederek bütün canlı tiplerini böyle bir hayalle açıklamaya çalışmak bilimsel bir yaklaşım tarzı değildir.
Burada sizin bahsettiğiniz virüsler için de bir gen havuzu vardır. Bu gen havuzunun sınırları nedir? Hangi virüse kadar gidiyor ve oradan farklı temel tip kabul edilebilecek, mesela bir bakteriye geçiş var mı, bu deneylerle araştırılır. Şayet yarı-bakteri yarı-virüs yapısına sahip bir yapı karşımıza çıkarsa, o zaman virüs gen havuzunun sınırını buraya kadar genişletiriz.
Yoksa buradan bir genelleme ile farklı genetik yapıya sahip canlıların teşekkül ettiğini söylemek, bilimsel bir yaklaşım olmaz.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet
Yorum gönder