Sünnet yararlıysa, neden hayvanlar da sünnet edilmiyor?
Soru Detayı– Sünnet yararlı diyoruz ama bu Allah’ın kusursuz yaratmasına aykırı değil mi, neticede anadan gelen bir şeyi değiştiriyoruz hastalık olmadığı halde?
– Ve sünnet yararlıysa hayvanların sünnetsiz doğması ve sonradan sünnet olamamaları kusursuz yaratılmaya aykırı olmaz mı?
– Sünnet yararlıysa hayvanlar sünnet olamadıkları için bu faydadan yararlanamıyorlar ve kusurlular o zaman yaratılış olarak?
Değerli kardeşimiz,
Erkekteki üreme organının, hayvanların üreme organı ile kıyaslanması ilmen ve mantıken mümkün değildir. Çünkü farklı yapıda canlılardır. Hatta hayvanlar arasında bile böyle bir kıyaslama olamaz. Mesela, horozun üreme organı ile balığın üreme organı farklı olduğu gibi, kelebeğin üreme organı ile serçenin üreme organı da farklıdır.
İnsanın üreme organı ancak bir başka insanla kıyaslanabilir. Mesela, Alman bir erkeğin erkek organının sünnet edilmesi ve fakat Sudanlı bir erkeğin organının sünnet edilmeyeceği bildirilse idi, o zaman böyle bir soru sorulabilirdi.
Dolayısıyla böyle bir soru mantıksız bir sorudur ve düşünülmeden sorulmuştur.
Hastalık olmadığı halde sünnet edilme meselesine gelince, erkek organ ucundaki kılıf şayet kesilip alınmazsa, mikropların birikmesine ve birtakım olumsuzluklara yol açacağı içindir.
Tabi, sünnet olma sadece bu sebepten dolayı da değildir. Elbette bunun bilinmeyen başka sebepleri de olabilir. Madem İslamiyet bunu emretmiş, muhakkak sünnet olmanın pek çok hikmetleri ve faydaları vardır. İnsanlara düşen buna itiraz etmek değil, sebeplerini araştırmaktır.
Burada bir yanlış da Yaratıcının bütün hayvanları insanlar gibi yaratmamış olmasının bir kusur olarak görülmesidir. Onların sünnet olmamaları, güya yaratılışta bir noksanlıktır. İyi de böyle bir hükme nereden varıyorsunuz?
Allah tavuğu tavuk, koyunu koyun, balığı balık, insanı da insan olarak yaratmıştır.
Bunun neresinde kusur vardır? O istediğini istediği gibi yaratamayacak mıdır?
Elbette yaratacaktır.
Bu düşünceler, doğrudan Allah’ın varlığını inkar edemeyenler, kendi akıllarınca varlıklar arasında bir takım organ bağı kurarak, –haşa– “bunları Allah’ın yaratmadığı” iddialarına delil getirmeye çalışıyorlar.
Sünnet olma hususunda Müslümanların bir problemi yoktur. Kaldı ki bu sünnet meselesi aslında bütün dinlerde vardır. Allah’a inanmayanlara da zaten böyle bir mükellefiyet yoktur. Yani bu mesele onları alakadar etmemesi gerekir.
İlave bilgi için tıklayınız:
– Madem sünnet olmak faydalıdır, neden doğuştan sünnetli doğmadık …
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet
Yorum gönder