Kulak kıllılığı Hz. Adem’de de var mıydı?

Soru Detayı

– Biyolojiye göre Kulak kıllılığı hastalığı olan bir babanın erkek çocukları kulak kıllılığı hastalığıyla doğar, çünkü kulak kıllılığı y kromozomu ile taşınan bir hastalıktır. 
– Şimdi bazı erkeklerde kulak kıllılığı hastalığı varken bazılarında kulak kıllılığı hastalığı olmaması tek atadan gelme mevzusuna karşıt olmaz mı?
– Çünkü babası kulak kıllıysa kesinlikle kulak kıllı olunuyor. Eğer Hz. Adem de kulak kıllılığı varsa neden her insanda yok?
– Eğer Hazreti Adem’de yoksa neden bazı insanlarda var?
– Bu durum tek atadan gelme olayına ters değil midir?
– Yani bu iki farklı durum hastalıklı ve sağlıklı olan 2 babadan gelme olayıyla açıklanamaz mı?

Değerli kardeşimiz,

İlk insan Hz. Âdem’dir. Dolayısıyla onun genlerinde bütün insanların genetik yapısı şifre halinde mevcuttur.

Canlılardaki karakterlerin teşekkülünde bazen bir gen değil birden fazla gen etkilidir. Bir karakterin teşkilinde dominantlık söz konusu ise, orada resif denilin çekinik karakterlerin tesiri görülmez.

Mesela, Güneş dominant olduğu için, gündüz vakti gökyüzünde yıldızlar olduğu halde görünmüyor. Güneş’in etkisinde kalıyorlar. Bazı karakterler de böyledir.

Kulak kıllılığının kaç gen tarafından kontrol edildiği biliniyor mu?

Hayır, bilinmiyor.

Bugün bizim sahip olduğumuz bilgiler ilmin son hududu mudur?

Hayır.

Hiç kimse, bir karakter hakkında bulduğu bir genin tesirinin sadece o kadar olduğunu iddia edemez. İlmi çalışmalar iğne ile dipsiz bir kuyuyu kazma gibidir. Araştırmada sonuna geldiğinizi zannettiğiniz bir yerde bakarsınız ki önünüze araştırılması gereken büyük bir deniz çıkmıştır.

Bazı evrimciler ilk insanın başka canlılardan meydana geldiğine delil bulamayınca, yarım yamalak araştırılan bir meseleyi ideolojik olarak ileriye sürüyorlar. 

– Bir insanın kulağının kıllılığı başka bir atadan geldiğine nasıl delil olur?

Bu açıdan soruda geçen iddiaların üzerinde durmaya değmez.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Yorum gönder

You May Have Missed