Hz. Süleyman rüzgar ile ordusunu ve kendisini nasıl uçuruyordu?

Soru Detayı

– Rüzgarda giderken bu askerler savrulmuyorlar mıydı?

Değerli kardeşimiz,

Konuyla ilgili ayetlerin mealleri şöyledir:

“Böylece rüzgârı onun buyruğu altına verdik. Onun emriyle dilediği yöne yumuşakça eserdi.”(Sad, 38/36)

“Süleyman’in emrine de zorlu rüzgârı verdik. Onun emriyle içinde bereketler yarattığımız ülkeye doğru eserdi. Biz her şeyi biliriz.”(Enbiya, 21/81)

Allah, rüzgârı, Hz. Süleyman (as)’ın emrine vermiş ve çeşitli işlerinde bir araç olarak kullanmasına imkan sağlamıştır. Bu ifadeyle Hz. Süleyman (as) döneminde ve aynı şekilde ahir zamanda rüzgâr enerjisinin, teknolojide kullanılacağına işaret ediliyor olabilir.

Başka bir ayette yer alan “… sabah gidişi bir ay, akşam dönüşü bir ay (mesafe) olan rüzgâra (boyun eğdirdik)…”(Sebe, 34/12) ifadesi ile Hz. Süleyman (as)’ın çeşitli bölgeler arasında hızlı bir şekilde hareket ettiğine dikkat çekiliyor olabilir.

Söz konusu rüzgârın, “yumuşakça esen / kolayca giden”(Sad, 38/36) özellikte olduğuna işaret edilmektedir. Sebe’ Suresi 12. ayette de “Sabah gidişi bir aylık mesafe, akşam dönüşü yine bir aylık mesafe olan rüzgâr…” denmektedir. Demek ki Hz. Süleyman (as)’ın hükümranlığı bu kadar bir mesafeye uzanmakta idi.

Hz. Süleyman (as), kendi döneminde, günümüzdeki uçak teknolojisine benzer bir teknolojiyi kullanıp, rüzgârla hareket eden vasıtalar meydana getirmiş ve bunlar aracılığıyla birbirine uzak mesafeleri kısa sürede almış olabilir.

Alimlerin belirttiğine göre, Hz. Süleyman (as) ve yanındakiler -kuşlar gibi rüzgârın dalgaları arasında değil- Allah’ın inayetiyle rüzgâra / havaya serilen halı gibi bir sergiye oturarak seyahat ediyorlardı. Yanında taşıdıkları malzemelerini de o sergiye bırakıyorlardı. Onun için savrulmaları söz konusu değildi.

Bizim bugün, bu mucizeye benzer bir şekilde uçaklara binerek havada seyahat ettiğimizi unutmayalım. Balonlar gibi araçlardan tutun fezalarda, Ay’da seyahat ettiren araçlara kadar ve bundan sonra ortaya çıkacak ne gibi uçan araçlar olacaksa, hepsi de bu mucizenin küçük bir kopyası olarak değerlendirilebilir.

İlave bilgi için tıklayınız:

– Hz. Süleyman hakkında bilgi verir misiniz?

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Yorum gönder

You May Have Missed