Hz. Meryem’in diğer kültürlerde olduğu iddiası doğru mu?
Soru Detayı– Ateist, bir resim gönderdi bu fotoğrafta Hindistan, Asya, Babil, Roma, Sümer ve Mısır mitolojilerine ait bakire kadın figürleri var hepsinin kucağında bebek var.
– Kültürler farklı ama ortak noktaları bakire olmaları. Bunu göstererek İslama saldırıyor. Resimde isis ve horus/mısır Semiramis ve tammuz/babil nammu ve enki/sümer shigmoo/Asya Devaki ve Krishna/Hindistan yazıyordu hepsi de kadın Kucağında oğlan çocuğu vardı ve bakireymiş.
– İnkarcı: ”Allah tarafından bakire kadına çocuk verilme olayı İslama ait değil” diyor ne yapılmalı sizce?
– Antik Yunan’da da buna benzer bir şey varmış günlerdir kötü olmama sebep oldu. Sizden ricam bunu araştırabilir misiniz?
Değerli kardeşimiz,
– Bazı maddelerden yapılmış kadın figürlerinin kucağında bir bebeğin verilmesi, son derece doğaldır. Çünkü çocuk, kadın denildiği zaman akla gelen şeylerden biridir. Bu yakın ilişkiden ötürü bu tür figürler yapılabilir.
Fakat, figürleri yapılan bu kadınların, kucaklarındaki bebeklerin babasız olduğunu ve dolayısıyla bu kadınların da bakire olduklarını söylemek için kâhin olmak da yetmez. Ya bu olayları bizzat müşahede etmiş olacak yahut da bu figürlerin ait olduğu kadınların bakire olduklarına dair Allah’tan bir mesaj almış olacaktır!..
Bu iki yolun dışında söylenenler sadece bir hayal ve kuruntu dedikodularından öteye geçemez.
– Yahudi, Hristiyan ve İslam gibi semavi üç dini kültürde Hz. Meryem’in Hz. İsa’yı harika bir tarzda doğurduğuna dair bilgilere bakmayıp, doğruluğu her zaman tartışmaya açık olan bazı bilgi kırıntılarını esas almak hem ilmen hem aklen yersizdir.
Burada, örneğin Yahudilerin de Hz. İsa’nın babasız dünyaya geldiğini kabul ettiklerini söylemek istemiyoruz. Burada yorumları farklı da olsa böyle harika bir doğumun söz konusu olduğu bir gerçektir.
– Eğer bunu iddia eden kimse, bu konuda gerçekten eskiden de böyle kıssaların olduğunu düşünüyorsa, bize sağlam bir kaynak referans versin, konuşalım…
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet
Yorum gönder