Evrimcilerin, dinazorun kuşa dönüşmesi iddiası doğru mudur?

Soru Detayı

– Dev dinozor küçüle küçüle kuşa döndü! 04 Ağustos 2014 Pazartesi 00:48

– Kısa ön, uzun arka bacaklı dinozorların (teropot) ortalama 163 kilodan 800 grama düşerek modern kuşlara dönüştükleri belirtiliyor. Araştırmacılara göre, teropotlar sürekli olarak küçülen tek dinozor türüydü. Bu hayvanların iskeletleri diğer dinozorlara göre dört kat hızlı değişti. Bu durum teropotların hayatta kalabilmelerine yardımcı oldu. Araştırmanın sonuçları bilim dergisi Science’ta yayımlandı. Daha önceki araştırmalarda, Tyrannosaurus rex ve Velociraptor’u kapsayan ve kuşlara dönüşen teropotların evrimlerinin bir noktasında küçülüp uçan, çevik canlılara dönüşmüş olabileceği görüşü ortaya atılmıştı.

– Ancak Avustralya’daki Adelaide Üniversitesi’nden Mike Lee başkanlığındaki bir ekip, dinozoların evriminde sık sık boyut değişimi yaşanmasına rağmen, kuşların kökeniyle ilişkilendirilen bu küçülmenin sadece tek bir türe has olup olmadığını araştırdı. Araştırmacılar ayrıca büyük bir veri tabanını kullanarak dinozorların evrim oranını ölçmek istedi. Moleküler biyologlar tarafından virüs evrimini anlamak için geliştirilen ileri analitik araçları kullanan araştırmacılar, 120 teropod ve ilk kuşlardan elde edilen 1500’den fazla vücut özelliğini inceledi. Bu analiz sonucunda teropotların kuşa dönüşümü gösteren ayrıntılı bir soy ağacı çıkarıldı. Bu soy ağacı farklı dinozor türlerinde, zaman içindeki vücut boyutu değişimi ve adaptasyon sürecini yansıtıyor. Buna göre teropotlar, 200 milyon yıl öncesinden başlayarak hızla küçüldü. Bu süreçte ortalama 162,2 kilo olan en büyük dinozor türü Archaeopteryx olarak bilinen en eski kuşa dönüştü.(04 08 2014) tarihli haber.

– Bu haberin herhangi bir doğruluk payı söz konusu mu?

Değerli kardeşimiz,

Dinazorların küçülerek kuşları teşkil ettiği iddiası, bilimsel düşünceden uzak, tamamen ateist ve evrimci görüşle ortaya atılmış ve bilim kılıfı giydirilmiş hayali fikirlerdir. Gerek dinazorlara ve gerekse kuşlara ait bazı ölçümleri ve  fosil parçalarını ele alarak, güya kendi iddialarını ispatlayacak şekilde yorum ve değerlendirme yapıp piyasaya sürüyorlar. 

Bunları bilim kisvesi altında piyasaya sürenlerin niyet ve gayretleri bilimsel çalışmalarla bir takım karanlık noktaları aydınlatmak değil, genelde maddî menfaat temini olduğu ifade edilmektedir. Çünkü, yaratılış görüş ve düşüncesinin eğitim kurumlarına girmemesi ve oralardan uzaklaştırılması için, milletlerarası kuruluşların dünya çapında çok sistemli bir çalışma yürüttükleri ve bu iş için çok büyük bütçeler ayırdıkları 1970’li yıllardan beri bilinmektedir. Bu sosyol kuruluşların gayesi, 1800’lü yıllarda başlayan dinsizliğin bilimdeki hakimiyetinin dünya çapında devamını sağlamaktır. Yerine göre, herhangi bir ülkede, bu konuda kanun çıkarmak gerekiyorsa, o ülkenin etkili siyasileri vasıtasıyla inanç aleyhinde, dinsizliğin lehinde kanun çıkartmak da bunların gündeminde olduğu ifade edilmektedir.

Yukarıdaki uzun soruda yer alan latince isimler hakkında, bu konunun içinde olanlar bile yeterince değerlendirme yapamamaktadırlar. Bu konu ile hiç ilgisi olmayan birisi, bu iddiaların doğrulunu ve yanlışlığını nasıl test edecektir? 

Kaldı ki, bu iddiaları bilmek, insanlığın sosyal, ekonomik ve refah seviyesinin yükselmesine, huzurlu bir toplumun teşkiline, ferdin ruh ve mana âleminin zenginleşmesine ne faydası vadır? Bilakis, tam tersine, Allah’ı bimeyen, bir yaratıcıya inanmayan, her şeyi tesadüf ve tabiata veren, kendi yaşayışını da hiçbir kural tanımadan kendi düşncesine göre şekillendirip, gelişigüzel yaşamak isteyen fertlerin yetişmesini sağlamaktadır. Zaten dünya çapındaki o sosyal kuruluşların esas gayesi de budur. Kural ve kaide tanımayan fertlerden meydana gelmiş milletler ve devletlerin payidar olması imkânsızdır. Anarşi ve karışıklık kısa sürede o ülkeyi tarih sahnesinden siler ya da güçsüz ve başkalarına muhraç hale getirir…

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Yorum gönder

You May Have Missed