Dünyadaki canlılar arasındaki uyumun tek sebebi, yeterli koşullar olduğu sürece DNA gösterilemez mi?

Soru Detayı

– Sadece ilk DNA’ların oluşumunun tesadüfen olması sonucu canlılık var olmuş olamaz mı?

Değerli kardeşimiz,

Bütün canlılar ve hatta cansızlar 114 elementten meydana gelmiştir. Canlılarda en çok rastlanan elementler; karbon, oksijen, hidrojen, azottur. Bu elementlerin yanında magnezyum, demir, fosfor ve kükürt elementleri, belirli kanunlar çerçevesinde birleşerek DNA (Dezoksi Ribo Nükleik Asit)’ları verirler. Bu DNA’lar birleşerek kromozomları hâsıl ederler. Kromozomların yapılarında da belirli bölgelerde genler yer alır.

Genlerde her bir canlının bütün genetik özellikleri şifre halinde kaydedilmiştir. Tıpkı bir flaş diskte ya da bir CD veya DVD’de pek çok bilginin kaydedildiği gibi. Flaş diskteki veya CD’deki bilgiler şifre şeklinde kaydedilmiştir. Çünkü çıplak gözle baksanız bu flaş diskte her hangi bir yazı veya şekli görmeniz mümkün değildir. İşte her bir canlının genetik özelliği, genlerde veya genlerin temelini teşkil eden DNA’larda şifre şeklinde kaydedilmiştir.

Canlılar arasındaki uyum ya da benzerliğin sebeplerinden birisi DNA’lardır. Ancak, bu DNA’lardaki atomların diziliş farklılıkları, genetik yapının farklı şekilde şifrelenmesine sebep olmaktadır. Flaş disk veya CD’de de bilgi kaydetmede kullandığınız materyal maddî olarak aynıdır. Ama depolanan veya şifrelenen bilgi farklıdır. DNA’lardaki bilgi farklılığına da bu açıdan bakmak gerekir.

Sorunun ikinci şıkkında, “İlk DNA tesadüfen meydana gelmiş olmaz mı?” deniyor. Önce şunu sormak gerekiyor:

– Peki niçin DNA’nın tesadüfen meydana gelmesi bekleniyor?

İsterseniz önce şu tesadüf konusunu bir irdeleyelim. Bakılım altından ne çıkacak. Burada bir soru soracağız. Soruya ideolojik olarak değil, akıl, mantık ve en önemlisi vicdanınızın sesini dinleyerek cevap vereceksiniz. Soru şu:

– Siz çorabınızın veya gömleğinizin kendi üzerinize tesadüfen girdiğini veya bedeninizden tesadüfen çıktığını kabul eder misiniz? Bu veya benzeri, tesadüfen meydana geldiğini gösterebileceğiniz tek bir olay söyleyebilir misiniz? Mesela, mutfakta bütün malzemeler bir arada hazır iken, çorbanın tesadüfen piştiğini iddia edebilir misiniz?

Aklını ve vicdanını dinleyen hiçbir kimsenin, bu sorulara olumlu cevap vermesi mümkün değildir.

Bir çorba dahi tesadüfen oluşmazken, binlerce bilgiyi depolayan DNA tesadüfen meydana gelecek. Ondan sonra o genetik bilgiler gayp âleminden tesadüfen gelecek ve DNA’ya tesadüfen yerleşecek. Ondan sonra tesadüfen bir hücre meydana gelecek. O hücrenin içerisine tesadüfen DNA yerleşecek ve en önemlisi o hücreye hayat dediğimiz canlılık verilecek!..

Böyle bir hikâyeye, binbir gece masallarında bile rastlanmaz.

Bütün bu canlılık olayları ve DNA’ların; sonsuz ilim, irade ve kudret sahibi bir yaratıcının eseri olması akla ve mantığa daha uygun değil midir?

Dünya imtihan dünyasıdır. İsteyen akıl ve mantığın ve en önemlisi vicdanının sesini dinler ve her şeyin meydana gelmesini bir yaratıcıya verir. İsteyen de akıl, mantık ve vicdanından istifa ederek, his ve ideolojiye saplanır ve her şeyi tesadüf ve tabiatın eseri olarak görür.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Yorum gönder

You May Have Missed