Kuyruk kısalması evrime delil olur mu?

Soru Detayı

– Bu kuyruk sokumu başta embriyo safhasında bulunduğu halde sonradan yok olduğu belirtiliyor. Onun hikmeti nedir?
– Bu evrime delil midir?
– Başta maymunların kuyruklarının ayaklarına takıldığı için kısaldığı ileri sürülüyor. Buna ne dersiniz?

Değerli kardeşimiz,

Böyle bir iddianın hiçbir bilimsel yönü yoktur. Bu iddiayı ortaya atanlar ya genetik yapıların yavrulara nasıl taşındığını bilmiyorlar ya da böyle laf ebeliği ile gençleri aldatmaya çalışıyorlar.

Vücut hücrelerine soma hücreleri de denir. Bir de üreme hücreleri vardır. Bunlar sperm ve yumurta hücreleridir.

Soma hücrelerinde, yani vücut hücrelerinde meydana gelecek değişiklik yavrulara geçmez.

1800’lü yılların başında genetik yapı bilinmediği için Lamarck böyle bir iddiada bulunmuştur. Zürafanın boynun başlangıçta küçük olduğu, boynunu uzata uzata boynunun uzadığını ileri sürmüştü.

1900’lü yılların başında genetik yapının öğrenilmesinden sonra Lamarck’ın bu düşüncesinin bilimsel olmadığı anlaşıldı. Onun fikri sadece tarihi bir düşünce olarak kaldı.

Vücuttan bir organ veya aza trafik kazası veya harp gibi bir sebeple bir fertten ortadan kalksa bile, o ferdin yavrularında bu organlar noksan olmaz. Mesela, ayağını veya kolunu bir şekilde kaybeden bir insanın çocuklarına bu noksan yapı geçmez.

Bir değişikliğin yavrulara geçmesi için genetik yapıda olması gerekir. Bu değişiklik de iki yerde görülebilir.

Birisi sperm ve yumurta hücrelerinin teşkili esnasında kromozomlar arasında gen veya kromozom parçası değişimi olabilir.

Diğeri de döllenmiş ve zigot adı verilen yumurtanın ilk bölünmesi esnasında yine gen veya kromozomlar arasında parça değişikliği olabilir.

Bu esnada mesela gözü meydana getirecek hücreleri taşıyan kromozom parçası kopup ortadan kaybolabilir. Bu durumda o ferdin gözleri teşekkül etmez. Bu sırada meydana gelecek değişiklik o ferdin büyük oranda değişikliğine sebep olacak tarzda olursa, mesela başı meydana getirecek genleri taşıyan kromozom parçası kaybolursa, o fertten yeni ve farklı bir canlı meydana gelmez. O fert embriyo safhasında ölür.

Allah her canlı grubunun genetik yapısını çok sağlam ve korunaklı yaratmıştır. Bir canlı grubu değişerek bir başkasını meydana getirmez. Allah isterse fareden tavşan yaratabilirdi. İnsanı da bir başka varlıktan yaratabilirdi. Ama Allah’ın böyle bir kanunu yok. Özellikle insanı doğrudan en mükemmel şekilde topraktan yaratıldığına ait ondan fazla ayet vardır.

Şunun da bilinmesi gerekir ki, her bir canlıya ne lazımsa onlar noksansız olarak yaratılmıştır. Hiçbir canlının vücudunda lüzumsuz ve gereksiz bir organ yoktur. Maymunun kuyruğunun ayağına dolaştığı için zamanla o kuyruğun kısaldığı iddiası, şapkadan tavşan çıkaran hokkabazların hokkabazlığından başka bir şey değildir. Bunlar çocukları uyutmak için güzel birer masaldır, ama bilimsel bilgi değildir.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Yorum gönder

You May Have Missed