33 rakamı, Baal’ın 66 sayısını mı simgeler?

Soru Detayı

– 33, 66 sayısı İslamda kutsal değil mi?
– Birçok yerde marduk ile ilgili iddia şöyle şu an da bile 66,666 gibi sayıları şeytan ile özdeşleştiriyorlar. Alıntı aşağıda ki gibi:
“Geometri (Gematria) yerle ilgili, Astronomi (gerçekte Astroloji anlamındadır) gökle ilgili olup 33 + 33 = 66 şeklinde, yer ve gökle ilgili toplam sayı olarak Baal’ın (Marduk ‘ Şeytan) kutsal sayısını verir. 33’lük tesbihler iki kez çevrildiğinde Baal’ın 66 sayısını simgeler.”

Değerli kardeşimiz,

Bu bilgilerin bir kaynağı var mı? Allah’tan gelen bir vahiy ile tespit edilmiş midir? Elbette hayır! Bunlar birer hezeyan-ı küfridir.

Bizim bir kanaatimiz vardır, onu da sizinle paylaşalım:

Tevhit inancının en büyük simgesi olan “Allah” lafza-i celalin ebced değeri: 66’dır. Teslis akidesinin çamuruna batmış bazı Hristiyanlar tevhidi gösteren 66 rakamına karşı çok ciddi bir alerji duymaktadır. Bunu da en çirkin bir iftira ile şeytanla ilişkisini kurarak kusuyorlar. Oysa “şeytan” kelimesinin ebced değeri: 370’dir, 66 sayısıyla hiçbir ilişkisi yoktur. 

66 sayısı, 33 sayısının iki katıdır. Peygamberimiz (asm) namazlardan sonra tesbih çekmeyi 33’er defa emretmesinin birçok hikmeti yanında tevhidi simgeleyen 66 sayısıyla olan yakın ilişki hikmeti de vardır.

Şayet gök ve yerde bu rakamların bir yeri varsa, mutlaka bu tevafuk “Her şey Allah’ı hamd ile tesbih etmektedir.” (İsra, 17/44) mealindeki ayetin maddi bir tefsiri hükmündedir. 

Kaldı ki 33 sayısı tesbihler içerisinde kodlanmış bir tevhid şifresidir. Şöyle ki:

Tesbihlerin tekrarsız kelimelerinin sayısı: “Subhan, Allah, el-hamdu, ekber” 4’tür.

“Subhanellah”ın ebced değeri (Kuran yazısında elif yazılmaz): 186’dır. 

“Elhamdulillah”ın ebced değeri: 148’dir.

“Allahu ekber”in ebced değeri: 289’dur.

Bunların toplamı (4+186+148+289): 627=19×33’tür.

Fe subhanellah! Demek ki yer-gök de Allah’ı her an 33’er defa tesbih ediyor.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet

Yorum gönder

You May Have Missed